SepetALIŞVERİŞ SEPETİM
Sepetinizde ürün yok

1500 TL VE ÜZERİ ÜCRETSİZ KARGO ------ YENİ ÜYELERE ÖZEL TÜM ÜRÜNLERDE GEÇERLİ %5 İNDİRİM

İPEK Zerafettir.
İPEK Zerafettir.
BLOG
Yayın Tarihi : 30.11.2022 17:14 | Güncellenme Tarihi : 07.12.2022 16:53 | İPEK KUMAŞ NEDİR, NASIL YAPILIR
İPEK DANTEL İPLİĞİ NEDİR, NERELERDE KULLANILIR

İpek Dantel İpliği Nedir, Özellikleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?

Dantel, geçmişi yıllara dayanan bir örgü biçimidir. Farklı desenlerin tığ ve dantel ipliği ile işlendiği bu örme türü, birçok kültüre yer alır. Türk kültüründe de önemli bir yeri olan danteller, birçok yerde ve kıyafette estetik bir görünüm sağlar. Dantel örme türeri ülkelere göre değişebilir. Dantel çeşitleri, o bölgenin kültürünü yansıtan özellikler içerir. Danteller konfeksiyon ve dekorasyon sektöründe önemli bir yer tutar. Dantellerde kullanılan iplikler önemlidir. İpek dantel ipliği, dantel tasarımlarında pürüzsüz bir form, dayanıklı bir yapı ve estetik bir görünüm sağladığı için yaygın olarak tercih edilir. Peki, dantel nedir? İpek dantel ipliği nedir? İpek dantel ipliği özellikleri nelerdir? İşte cevapları…

Dantel Nedir?

Dantel, Fransızca “denelle” teriminden türetilmiştir. Farklı türdeki iplikle örülen bir örgü çeşididir. Farklı desenlerde ağ görünümünde örülen dantel, “tentene” olarak da bilinir. Dantel bir kumaşa işlenebileceği gibi tek başına bir örgü de olabilir. Dantel, tığ ile örülür. Dantellerin masa örtülerinden gelinliklere, özel gün kıyafetlerinden süsleme alanlarına kadar onlarca kullanım alanı vardır. Dantel, Türk kültüründe de önemli bir yere sahiptir. Dantel işleri, genç kızların çeyizlerinde olmazsa olmazlar arasında bulunur. Dantellerde farklı iplikler kullanılabilir. En gösterişli dantel ipliği, ipek dantel ipliği çeşitleridir. Günümüzde İpek dantel ipliğini üreten firmamız alanya ipeği yada alanya dantel ipliği olarak üretimini yapmaktadır.

İpek Dantel İpliği Nedir?

Dantel, iplik ve tığ ile örülür. Dantellerde en çok tercih edilen ipliklerin başında ipek dantel ipliği gelir. İpek iplikler, sağladıkları görünüm, örgüye uyumu ve ipeğin estetiği ile dantellerde eşsiz bir ambiyans sağlar. İpek dantel ipliği farklı renklerde olabilir. Antibakteriyel özellikteki ipek dantel iplikleri, yüksek mukavemetlidir. Kullanıldığı dantellerde pütür yapmaz ve topaklanmaz. İpek dantel ipliği, ayrıca, pürüzsüz bir görünüm sağlaması sebebiyle kaliteli dantellerin ana malzemesidir.

İpek Dantel İpliği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • İpek dantel ipliği renk skalası, metalik renklerden mat renklere kadar geniş bir yelpazededir.
  • İpek dantel iplikleri, kullanıldığı dantellerde hoş bir his ve yumuşak bir doku sağlar.
  • İpeğin hassasiyetini dantellere yansıtan ipek dantel ipliği, dantel örme, tığ işi ve dokuma için üst seviyede ve lüks bir iplik türüdür.
  • İpek dantel iplik, zarif ve eğlenceli renk sarmalları sunabilir.
  • Yumuşak ve hafif ipek iplik, eşarp ve şal gibi hafif ürünlerdeki dantel tasarımlarında mükemmel sonuçlar alınmasını sağlar.
Whatsapp
İnternet sitemizde çerezlerden faydalanılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Kişisel Verilerin Korunması Kanununu, Gizlilik Sözleşmesi ve Çerez Politikamızı inceleyebilirsiniz. Reddet Kabul Et